Етикети

Светът има нужда от мир, а не от фашизъм!

Скъпи приятели и съмишленици, Днес нацизмът и фашизмът отново водят своята кръвопролитна война срещу гордо изправената Русия и останалия свободен свят.

Днес освирепелите нацистки наследници, които бяха приютени от САЩ и Западна Европа, отново водят война, отново искат своите реки от човешка кръв.

Осем години САЩ, Великобритания и почти всички страни от Европейския съюз, отглеждат в Украйна неподправен институционален фашизъм и нацизъм.

Забравихме ли Втората световна война – най-кръвопролитната война в човешката история, която отне повече от 30 милиона човешки живота?

Забравихме ли зверствата на нацизма и фашизма отпреди 80 г.?

Забравихме ли Освиенцим, Бухенвалд, Хитлер, Гьоринг, Химлер и т.н.?

Ако тогава гьобелсовата лъжовна пропаганда заливаше целия свят с лъжливи листовки, то днес медийния фашизъм на днешните телевизионни и електронни американски и европейски медии от сутрин до вечер възхваляват и величаят днешните нацистки прояви на укрофашистите.

Явната цел на всичко това за съжаление е една – война!

Другари, в този труден момент за всички свободомислещи българи Ви призоваваме да създадем Инициативен комитет за антифашизъм, който да обедини български неправителствени организации, движения, партии.

В името на Истината, Правдата и Свободата.

Днес трябва да прекрачим разделителните линии между нас и отново да поведем антифашистка борба, борба, която преди 80 години нашите деди спечелиха с цената на много свидни жертви!

Инициативният комитет за антифашизъм си поставя за цел да се превърне в платформа-обединение на всички обществени сили, които подкрепят борбата срещу съвременните прояви на фашизъм и нацизъм у нас и по света.

Трябва да се изправим срещу опитите на българската политическа хунта да бъдем подпалвачи на смърт и на страдания, няма да се съгласим от наше име и за наша сметка да въоръжаваме правителства, които са неподправени шовинисти, мародери и убийци на собствените си народи, както е случаят и с правителството на Украйна.

Ние, представителите на български обществени организации, безусловно заставаме зад антифашистката идея в борбата срещу все по-фашизиращия се свят.

Призоваваме всички честни и горди българи да загърбят своя страх и смело да се възправят срещу опитите за измама, за лъжа, за оскверняване на истината, с които САЩ, Великобритания, ЕС и НАТО ни задушават ежедневно чрез своите медии и чрез своите специализирани и военизирани държавни и граждански структури.

Светът има нужда от мир, а не от фашизъм!

Никой не е забравен!

Нищо не е забравено!

Движение „Че Гевара“

Безсмъртният полк – България

Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков“ – Казанлък

Движение на русофили „Петко Войвода“

Движение „Русофили“ – Казанлък

Инициативният комитет за антифашизъм е отворен към всички български организации за присъединяване и съвместна дейност.

За контакти с ИКА:
Павел Иванов – 0888 26 99 86
Станимир Стефанов – 0899 83 68 52