Етикети

Другари по Полк!

Днес нашето движение получи Поздравителен адрес от Николай Мухин – ръководител на Кемеровския Обком на КПРФ (Русия).

Ето думите, с които той ни поздравява по случай Деня на Победата:

„Поздрав към българските другари по случай знаменития празник – 71-вата годишнина от Деня на Великата Победа над хитлеровия фашизъм от Кемеровския обком на КПРФ

Уважаеми Приятели, Скъпи ветерани!

Приемете най-сърдечни поздрави по случай на знаменития празник – 71-вата годишнина от Деня на Победата над хитлеровия фашизъм!

В дните, в които всички прогресивни народи на света отбелязват 71-вата годишнина от Деня на Победата над фашизма, в дните на безсмъртната памет за безпримерното мъжество, за славата и доблестта на съветските воини, на целия съветски народ в героичната борба с хитлеристките окупатори, приемете нашият дълбок поклон и искрени чувства на любов, дълбока признателност и благодарност.

Това е нашата вечна памет към онези, които защитиха света от фашизма, с чест преминаха през всичките изпитания на войната, отстоявайки за бъдещите поколения правото на живот и щастие.

Ние помним и винаги ще помним септември 1944-та година, когато воините на Съветската Червена Армия, рамо до рамо, заедно с българските другари донесоха свободата на изстрадалия, свободолюбив, горд и братски български народ!

Днес няма друга такава страна в Европа, като България, където във всеки град без изключение присъстват паметници на руски воини, загинали в страната в руско-турската и във Втората световна война. Ние, комунистите на Кузбас сме благодарни на българския народ за това, че той грижливо пази паметта за тези знаменити и трагични събития и за руските воини, освободили България от 500-годишната турска окупация и от немския фашизъм.

Верните синове на Съветския съюз, заедно с братята Българи, проявиха невиждана твърдост, повториха героичния път на своите славни предци, освободиха България два пъти от окупация и така извършиха подвиг, равен на който няма в историята на човечеството.

В тези празнични дни милиони благодарни жители на нашите братски народи – на Ветераните от Великата Отечествена война, деца с родители, младежи, ще полагат венци на паметниците на Съветските и Българските воини, ще участват в тържествени митинги, отдавайки почит към паметта. Ние знаем, че това ще бъде и в София – на Паметника на Съветската Армия, и в Пловдив – на световноизвестния паметник на Съветския войник, носещ името „Альоша” и във всички градове на вашата Родина.

Неувяхващата слава на този подвиг и в бъдеще ще бъде надежден щит за мирното небе на планетата, за щастието на нашите деца и народи.

Денят на Победата, както и преди 71 години, е бил и остава светъл празник за всички, които усещат себе си като част от историята и съдбата на света.

Все по-малко остават ветераните от Великата Отечествена война. Отива си от живота по-възрасното, заслужило поколение на Победителите. Неговият подвиг ще живее завинаги в нашите сърца!!!

Неизмерима благодарност и поклон към живите ветерани.

На Вас – Честита 71-ва годишнина от Великата Победа, скъпи приятели!

Вечна памет на падналите за честта, свободата и независимостта на света и Европа!
 

Николай Мухин

Първи секретар на Кемеровския Обком на КПРФ”