Етикети

След като Путин публично нарече полския посланик в Третия райх «измет» и «антисемитска свиня», цяла Западна Европа, начело със САЩ, започна да се възмущава на бруталността на руския лидер.

Разпалените «шляхтичи» се възмутиха (полското външно министерство привика руския посланик Сергей Андреев). А САЩ в лицето на Жоржет Мосбахер, посланик на САЩ в Полша- в близкото минало собственичка на салон за красота — категорично се втурнаха към поляците, за да помогнат, а и за да поставят Русия на мястото й.

Кучи синове, както се казва. Хитлер очевидно малко ви натупа при Ардените.

Да видим сега какво толкова се случи при Ардените.

През втората половина на 1944 г. в търсене на изход от безизходицата, в която се оказа фашистка Германия, германското командване реши да извърши контранастъпление към Западния фронт. Целта беше да се разгромят англо-американските съюзнически сили и да се създадат предпоставките за преговори със САЩ и Англия за мир, почетен за Райха.

Арденската операция започнала на 16 декември. Активната й фаза продължила само 9 дни, но това било достатъчно, за да бъдат напълно победени съюзниците — паниката била обхванала всички от англо-американците.

Загубите на англо-американските войски възлизат на 76 880 души, включително 8 607 убити, 47 129 ранени и 21 144 изчезнали.

Същите тези съюзници, които в днешно време обичат да се събират в Нормандия и да преизпълват ефира, сякаш почти сами, със символичната помощ на СССР, поставили Хитлер на колене… побягнали като мишоци при Ардените.

Американският журналист Р. Ингерсол пише, че германските войски „пробиха линията ни за отбрана отпред в рамките на петдесет мили и нахлуха в този пробив, като вода във взривен язовир. А от тях по всички пътища, водещи на запад, американците избягаха през глава».

На 6 януари британският премиер Уинстън Чърчил изпраща лично секретно съобщение до маршал Йосиф Сталин. Това е вик за помощ — в писмото Чърчил умолява Сталин спешно да започне «голямо руско настъпление на фронта на Висла или някъде другаде през януари».

Началото на съветската офанзива в Полша е насрочена за 20 януари.

Ето това са съюзниците на СССР, които безпардонно твърдят, че ТЕ са победили във Втората световна война Хитлер, а не Съветите.

Кучи синове, както се казва.

Без извинение.

Петя Паликрушева