Етикети

През 2018 година Безсмъртният полк отново ще премине по улиците на България.

В полка рамо до рамо крачат наследниците на Героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

Фондация „Безсмъртният полк“ кани всички българи, които пазят спомена за своите роднини – жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България.
До този момент координаторите на Безсмъртния полк организират шествия в градовете Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Несебър, Павликени, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Поморие, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свиленград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Хисаря, Шумен, Ямбол, Банско, Велинград, Карнобат, Ковачевци, Лом, Монтана, Севлиево, Тетевен, Казанлък, Чирпан, Шивачево, Бяла Слатина, Елин Пелин.

Очакваме включването и на още български градове (желаещите да бъдат координатори може да се свържат с нас на посочените телефони и e-mail).

В организирането на Безсмъртният полк тази година се включиха традиционно Фондация „Безсмъртният полк“, Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение“ заедно с Русия“, Движение „Че Гевара“ – България.

Благодарности и към всички други организации и граждани, които и тази година ни подкрепиха в нелеката задача за осъществяване на нашия „Безсмъртен полк“.

В оставащите дни до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите!

Павел Иванов
Председател на фондация „Безсмъртният полк“
За контакти:
+359 888 26 99 86
bezsmartniatpolk@gmail.com
http://www.bezsmartniatpolk.com

 

Програмата на Бесмъртния полк за град София на 9 май 2018 година е следната:

– 09:00 ч. – пред Паметника на незнайния воин в София – военен ритуал по издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя

– 09:15 ч. – 09:50 ч. – шествие на участниците в „Безсмъртният полк” до Паметника на Съветската армия.

За вземане на участие в събитието са изпратени покани до Президентството на Република България, до Министерския съвет на Република България, до Народното събрание на Република България, до посолствата на страните победителки във Втората световна война.