Етикети

И през 2017 година Безсмъртният полк ще премине по улиците на България.

В полка крачат наследниците на Героите – българи и руси, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в борбата срещу фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

До този момент координаторите на Безсмъртния полк организират шествия в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Карнобат, Монтана, Несебър, Русе, Сандански, Лом, Плевен.

Очакваме включването и на още български градове (желаещите да бъдат координатори може да се свържат с нас на посочените телефони и e-mail).

И тази година трябва да споменем приносът на Полина Босилкова, която е координатор на руския „Бессмертный полк“ за България, координатор на Фондация „Безсмъртния полк“ и представител на сдружение „Сибирско землячество в България“.

Огромен е приносът и на Марина Дадикозян, която пое върху плещите си координацията на събитието с руските клубове на «Союз соотечественников» в България.

Благодарности и към всички организации, които ни подкрепиха в нелеката задача за осъществяване на нашия „Безсмъртен полк“.

В оставащите седмици до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите!

Павел Иванов
Председател на фондация „Безсмъртният полк“