Етикети

angel-shishkovРоден е на 1 март 1888 г. в Панагюрище в бедно занаятчийско семейство. Има юридическо образование. Член е на комунистическата партия от 1907 г. (по онова време БРСДП (т.с.).

Отдава се на партийна работа още от младежките си години. Преследван от полицията, той е принуден често да сменя местожителството си. През 1911 г. ЦК му възлага задача и той заедно с още двама партийни дейци-студенти образува тесняшка социалдемократическа студентска организация. Работи известно време в Самоковската комуна.

Той е първият редактор на вестник „Служащ“ и е един от основателите и член на Централното ръководство на организацията на държавните, окръжните и общинските служители. На партийните конгреси е постоянен делегат от 1912 до 1923 г.

През 1920 г. той отново е в родния си град, където като член на Градския и Околийския комитет на Партията развива активна дейност.

В началото на месец май 1919 г. ЦК на Партията го изпраща в Гюмюрджина в помощ на Окръжния комитет на Партията във връзка с предстоящата тогава тютюноработническа стачка. В Гюмюрджина и Ксанти говори на многолюдни работнически митинги и става идеен ръководител на стачката B Ксанти. Оттам заминава като делегат на Първия конгрес на БКП и на Синдикалния комитет. На партийните конгреси до 1923 г. винаги е включван в комисиите по проекторезолюциите.

От края на 1920 г. до септемврийските събития 1923 година се установява на работа в Пловдив. Тук е член на ГК и ОК на Партията.

Той е вдъхновен оратор на многохилядни митинги в града и окръга, устройвани от Партията, на които безпощадно бичува буржоазията. За тази му дейност на 27 септември 1923 г. фашистките палачи на Цанков го убиват най-жестоко в местността „Кемера“ край Пловдив.