Етикети

Във видео-обръщение посланикът на Русия в България Юрий Исаков поздрави всички със 71-вата годишнина от Победата във Великата Отечествена война, призовавайки да почетем паметта на всички онези, които отдадоха своите съдби на Победата и пожела на всички мирно небе, благополучие в домовете, топлина и щастие.

«Скъпи приятели, в тези дни ние се готвим да отбележим велик ден, свят ден, деня на Победата.

Преминаха 71 години от момента, в който завърши най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Война, в която, не се страхувам от тази дума, най-тежкото бреме се наложи да бъде понесено от съветския, руския войник, от трудовия човек в тила, от всички онези милиони и милиони хора, които се сражаваха по фронтовете, в партизанските отряди, които ден и нощ, без да подгъват крак, работеха в името на Победата.

Ненапразно в онези дни цялата страна живееше с лозунга „Всичко за фронта, всичко за победата!“. И точно тази дума „всичко“ в целия си смисъл означаваше абсолютния предел на човешките сили, на човешката воля.

Ние победихме, ние устояхме, но с огромна цена, немислимо голяма цена – това са 27 000 000 живота, това са разбити съдби, това са милиони семейства останали без бащи, братя, сестри. Цената е огромна и трябва винаги да помним за нея.

В този ден ние привеждаме чела, преди всичко, пред светлата памет, мъжество и подвиг на нашите предци, които положиха всичко на олтара на победата. Вечна им слава, вечна им памет!

В този ден за всеки от нас е много важно да се поклони на онези, които изковаха и сътвориха тази победа, много  важно е да не допуснем негодници от различен вид да посегнат на тази победа, опитвайки се да я разкъсат, както се призовава от някакви тъмни дупки, а още по-лошо – да опитат да фалшифицират резултатите от Втората световна война, като осквернят с това великия подвиг на съветския войник.

Аз призовавам в този ден да почетем паметта на всички онези, които отдадоха своите съдби на победата и да ни пожелая мирно небе, благополучие в домовете. топлина и щастие в обкръжението на вашите роднини и близки.

Честит Ден на Победата!“, заяви Исаков в своето видео-обръщение.