Етикети

, ,

През 2023 година Безсмъртният полк отново ще марширува по улиците на България.

В полка се събират наследниците на Героите – българи и гражани на СССР, дейци от Съпротивата в Европа и света, които дадоха своя принос в борбата за разгрома на фашизма и национал-социализма през 20-ти век.

Фондация „Безсмъртният полк“ призовава всички българи, които пазят спомена за своите роднини – жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България.

До този момент координатори и приятели на Безсмъртния полк са заявили шествия в почти всички областни и по-големи градове, в градчета и села на България.

В организирането на Безсмъртния полк тази година се включват Фондация „Безсмъртният полк“ и други организации като: Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Движение „Че Гевара“ – България, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение „Заедно с Русия“ и много други.

Благодарности и към всички други организации и граждани, които и тази година ни подкрепиха в нелеката задача за осъществяване на нашия „Безсмъртен полк“.

В оставащите дни до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече наследници и родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите!

Павел Иванов
Председател на Безсмъртния полк